Over Madera

Madera acoustic live music Madera akoestische live muziek

Over Madera

Sinds januari 2009 heeft Madera zich ontwikkeld tot een van de beste akoestische trio’s van Nederland. Madera blinkt uit in een fijne podiumpresentatie, zuivere meerstemmigheid en hun unieke instrumentbeheersing. Madera is zo’n 60 keer per jaar te bewonderen op (straat)festivals, cafés en gelegenheden waar gedanst, geluisterd of gepraat kan worden.

Hoewel Madera slechts een trio is klinken ze rijk en vol, zoals een zeskoppige band hoort te klinken. Gitarist Sietze Bouma neemt zijn rekening voor de baspartijen, de akkoorden en af en toe een solo. Percussionist Sander Veldman is met zijn Cajon de ‘drummer’ van de band. Samen ondersteunen ze de fenomenale zangeres Janna van der Veen.

Enkele highlights zijn het Roggefeest op Ameland, het Cordefactum Guitar Festival in Antwerpen, een optreden met Tommy Emmanuel, de bruiloft van topzangeres Amy Belle en uitverkochte optredens in stadsschouwburg de Harmonie. Madera voelt zich ook erg thuis in Pubs en cafe’s!

Initiatiefnemer en gitarist Sietze Bouma bracht 1 juli 2011 een album uit en speelde samen met gitaariconen Harry Sacksioni en Tommy Emmanuel. Sacksioni tourde jarenlang met Herman van Veen en was tevens aanwezig op de uitverkochte CD release van Sietze in de Harmonie in Leeuwarden. Tommy Emmanuel speelt op zijn beurt mee op de laatste plaat van Michael Jackson.
Percussionist Sander Veldman heeft veel internationale tour ervaring en werd diverse malen wereldkampioen op slagwerk concoursen met het Pasveerkorps.