Muziek en Mensen ontmoeten

Sietze & Janna

26 nov Muziek en Mensen ontmoeten

December, bijna het einde van het jaar, de tijd van lijstjes (top2000, topdit, totdat) en mensen omhelzen. Inmiddels zijn we aardig bijgekomen van het succesvolle optreden in de Harmonie op 2 november. We kijken terug op weer een mijlpaal in onze carriere en een ontzettend sfeervolle en ongedwongen avond in een stampvolle zaal. “Met Madera op pad” betekend niet alleen doen wat we leuk vinden (muziek maken!) maar ook de leukste mensen ontmoeten. Zo kwamen we in september in Londen, waar we mochten spelen en vertoeven op de bruiloft van zangeres Amy Belle.

 

http://www.guitarlounge.nl

We bezoeken vaak de randstad voor een optreden, waar we inmiddels veel vrienden en kennissen hebben. Zo kwamen we gitaarbouwer Angelo van Merrienboer tegen, die een gitaar bouwde voor Sietze en inmiddels bouwt voor de Staat, Mister & Mississippi, en vele anderen. Ook concertbezoekers als Caroline en Gert Jan, waar we zelfs een kat (^^Ja die daarboven!^^) van hebben gekregen, zijn inmiddels goede vrienden.

Levend-echt

Maar ook Dennis van den Heuvel, waarmee we zelfs hebben opgetreden en de studio zijn ingedoken. Dennis bleek ongeneselijk ziek en heeft naar aanleiding hiervan het project Levend Echt opgezet. De Stichting “Levend Echt” draagt zorg voor een krachtige verbinding tussen Muziek en Kanker. Het doel is met kankerpatiënten een CD te maken met eigen geschreven en gezongen liedjes. Daarbij krijgen zij muzikale ondersteuning van bekende muzikanten. Lees meer hierover op www.levend-echt.nl.

Beautysalon MarijkeMuziek verbind, dat is wel duidelijk. Dichter bij huis ontmoetten we ook de leukste mensen en werken we samen met te gekke kleine bedrijfjes. Zo speelden we meerdere malen op een evenement dat werd georganiseerd voor Alpe d’Huzes. Marijke Dikkerboom is eigenaresse van Beatysalon Marijke (die vandaag is genomineerd voor een nationale beauty-award!) in Hurdegaryp en organiseerde op eigen kracht een “Beauty avond” met gasten als Syp van der Ploeg, Iris Kroes en Madera. We speelden daar samen met de ook ongeneselijk zieke Sophie Hoekstra – een onvergetelijke ervaring –  en het jonge zangtalent Anna Bos, die inmiddels zangles volgt bij Janna (www.zanginstituutfriesland.nl).

Fotografie LydiaOok ontmoette we Lydia van der Heijden-Anema. Een waanzinnige fotografe die bij om de hoek bleek te wonen. Ze maakt de mooiste foto’s kan kinderen (new born fotografie) en getrouwde koppels. Ook Lydia is een gedreven en succesvolle ondernemer, die de LEEF-dag organiseerde, waarbij kinderen met kanker in het zonnetje werden gezet door middel van o.a. een fotoshoot, een make-up van – jawel – Marijke’s Beatysalon, een massage en live muziek (Madera!). Tevens waren we surprise act op Lydia haar eigen trouwjubileum en heeft ze een schitterende fotoshoot met ons gedaan.

Je begrijpt, mensen ontmoeten onderweg vinden we heerlijk. Helaas heeft het ook zijn keerzijden. Mensen ontmoeten betekend soms ook afscheid nemen, en soms voor altijd. Zo moesten we deze zomer plotseling afscheid nemen van onze vaste concertbezoeker Peter. Op het punt om de deur uit te gaan voor een optreden kregen we een telefoontje en de avond kreeg ineens een keerzijde. Samen met Peter speelden Kristian, Sietze, Cees (vader van Sietze) en initiatiefnemer Gert de Jong (ook zo’n mooie ontmoeting) in 2012 in Ahoy in Rotterdam, waar Peter deel uit maakte van de dansers van Omar Smits die Sietze, Kris, Cees en Gert begeleidden samen met het Friesche paard van top ruiter Esther Liano. De dag voor de uitvaart kwam tijdens de wekelijkse repetitie het idee voor een ode aan Peter.

Een bewogen jaar dus, met nog een drukke decembermaand voor de boeg. We gaan van 2014 een topjaar maken met mooie optredens, veel leuke ontmoetingen en misschien weer een CD (maar we beloven niks). Vanaf hier wensen we iedereen die ons gevolgd heeft afgelopen tijd een fantastische december maand en alvast alle goeds voor 2014!

Madera Logo kerst

 

 

No Comments

Post A Comment